Vlaamse klavecimbel vereniging

Welkom op de site van de Vlaamse Klavecimbel Vereniging!

De Vereniging heeft als doel het onderling contact tussen professionele spelers, leerkrachten, studenten en liefhebbers te stimuleren en wil daardoor de interesse voor het klavecimbel vergroten.

Via deze site kunt u kennis maken met:

• projecten van de Vereniging, zoals Klavecimbeldagen en Studiedagen,
  • concertaankondigingen,
  • links naar binnen- en buitenlandse verenigingen,
  • klavecimbelbouwers,
  • cd’s
  • publicaties, artikels, bijdragen.

Klavecimbel concerten

In november kan u naar twee barokmuziek concerten gaan waarin het klavecimbel een prominente rol speelt:

Het eerste gaat door op 18 november in de kapel van het Hollands College, Damiaanplein 9 te Leuven. Het Artemisia Consort onder leiding van Elke Janssens (info@elkejanssens.be) nodigt jullie daar om 11 u uit op een "Muzikale reis met Artemisia Gentileschi".

Meer informatie kan u hier vinden

Een tweede event is op 24 november om 20 u. in de Sint Peter-en-Paulkerk op de Veemarkt in Mechelen. Daar nodigt het duo I Suonatori Poetici (isuonatoripoetici@gmail.com) uit op "Eine besondere musikalische Reise" met een schare Duitse barokcomponisten.

Verdere details zie volgende link.

Klavecimbel concerten AMUZ
  AMUZ (Festival van Vlaandern-Antwerpen kondigt volgende klavecimbelconcerten aan:

Op het eerste concert, BachPlus & soli, bieden ze u graag een speciale actie aan= 1 ticket kopen en 1 gratis.

Studiedag rond het historisch klavecimbel van J.D Dulcken, 1747

Studiedag rond het historische klavecimbel van J.D. Dulcken uit 1747